Pagina's

zaterdag 29 september 2012

CAL

Dat ik teveel dingen tegelijk wil doen is bij deze weeral eens bewezen.
Ik ben dus druk bezig met alle cadeaus die ik nog moet maken, er ligt ergens nog een halve giraf, en ik wilde ook beginnen aan een leuk project (had er net alle wol voor gekocht) toen er iets super leuks werd georganiseerd op het hobbydoos forum!

Wat ze wilde doen is een CAL. Een Crochet-Along. Dat wil dus zeggen dat meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde werken. Zo kan je elkaar helpen, zien hoe andere het doen enzovoort. Ik had er al eens van gehoord, maar tot nu toe waren het dingen die ik niet zo interessant vond. Tot nu!

Nu wilde ze met zn alle een mooie deken maken.
Deze deken. Het patroon vind je hier.

Ik vond hem geweldig leuk, maar wat zou mn vriend er van vinden als ik NOG iets zou starten. Het is namelijk niet zo dat zo'n deken binnen de week af is.
Maar hij vond het toch een leuk idee. Als ik dat wilde doen, moest ik dat doen.
Dus doorgegeven dat ik meedeed en wol gekocht! Het gaat een witte met bordeaux rode deken worden.
Ik heb er erg veel zin in, maar we beginnen pas op maandag 8 oktober.

Voor meer informatie over deze CAL kan je hier kijken.

donderdag 20 september 2012

Ratjes

Dit weekend heb ik 4 "logee-ratjes" gekregen. Omdat ze toch voor lange tijd hier blijven hebben we besloten ze met mijn ratjes kennis te laten maken. Het waren namelijk 4 vrouwtjes, en ik zelf heb ook 2 vrouwtjes en een hok waar er makkelijk zoveel in kunnen!
De kennismaking verliep uitzonderlijk goed! Dus heel het hok goed uitgewassen en ze samen gezet. Ik had nog hangmatjes liggen van de vorige ratten, want de dames die ik nu heb hielden er niet zo van.

Tot nu...

Ik had die hangmatten opgehangen voor de nieuwkomers, zien wat zij er van vonden.
En wat zie ik? Een grote bende van 5 ratten in 1 hangmat!
Ik denk eigenlijk dat de 6e er gewoon niet meer bij paste, maar het kan ook zijn dat die het gewoon niet prettig vind. De 6e is er namelijk 1 van mij ;)

Maar na dit gezien te hebben begonnen mijn haak-vingers weer te jeuken! Deze hangmat had ik toen zelf genaaid. Houd niets in eigenlijk, gewoon knippen, en zorgen dat het niet gaat rafelen.
Maar wat ik nu als idee had... Ik wilde een soort hangend mandje maken. Dus hetzelfde principe als een hangmat, maar dan dichter.
Op zoek naar een leuk patroon kwam ik deze tegen, en ik ging het meteen uitproberen.

Het resultaat was snel klaar, en ik vond hem er goed uit zien.
Maar nu natuurlijk de mening van de ontvangers:


Ze doken er meteen in! Denk dat dat wel goed zit dan :) Het was erg makkelijk om te maken, maar nu alleen nog zien hoe lang het heel blijft ;)


maandag 17 september 2012

Wol en borduurgaren

Ik heb nu pas van mijn moeder een naaimachine gekregen. Dus gelukkig geen gepruts meer op dat stomme rare reis-naaimachientje! Nogmaals: bedankt!
Maar dat was niet het enige dat ze voor me had klaarliggen. Ook kwam ze met een grote zak vol met wol aan. Zij is namelijk meer aan het breien, en gebruikt dus wel wol, maar veel van dezelfde kleur. Dus op een bepaald moment heb je allemaal restjes, waar ze dan niets mee kan doen, maar ik wel!
Ik was er dan ook heel erg blij mee!
Dit is de grote hoop dus. En ja, ik ben gek op giraffen, dus vooral die bol geel, en oranje vielen me direct op! Daar ga ik binnenkort een giraffe voor mezelf van maken.

Ook door mijn eigen hobby spullen ben ik eens doorgegaan. Zo kwam ik nog een hele lading borduurgaren tegen. Ik hield die bij voor als ik nog eens verder ga met borduren. Maar, dacht ik. Ik kan er ook leuke details mee op knuffeltjes borduren. Het is veel mooiere kwaliteit dan naaigaren, en als het op is, en ik wil later TOCH nog verder borduren, koop ik dat nummer gewoon bij.
Dus alles gesorteerd, genoteerd enzovoort. Kwam ik er achter dat ik toch wel erg van giraffen hou... Ik heb heel veel geel, bruin, groen, zelfs wat roze en blauw, maar helemaal geen rood! Zelfs niet iets dat er op lijkt :)
Dus zal toch ooit, als het nodig is, een strengetje rood bij moeten kopen. Want denk wel dat het opvalt als je voor een deel borduurgaren gebruikt, en voor een deel naaigaren.

Nu gaan alle projecten hier wel op een laag pitje staan. Het cadeautjesseizoen komt er namelijk aan, en aangezien ik heeeel veel moet maken, ga ik er toch nu al mee aan de slag. Maar dit kan ik natuurlijk nog niet online zetten :) Dan is het geen cadeau meer.
Ik ga nog wel tussendoor dingetjes maken die hier wel op komen, om een beetje afwisseling te hebben. En anders kan ik wat gratis patroontjes zoeken, en ze hier op linken voor jullie :) kunnen jullie inspiratie opdoen.

Heel veel plezier allemaal, ik ga weer snel verder!

woensdag 12 september 2012

Verkleede Panda

Nu dan uiteindelijk iets voor mezelf gemaakt. Zoals sommige misschien al weten ben ik een grote fan van het spel World of Warcraft. Speel het best vaak, heb alle boeken gelezen en ga zo maar door.
Nu was ik al een tijdje aan het denken om iets te maken wat daar mee te maken heeft. Dus ik op zoek gegaan, maar je vind bijna geen patronen. Je hebt een heartstone, een baby ravasaur, maar meer zag ik eigenlijk niet. Wel zag ik verschillende mensen zelf iets maken, maar dan zonder patroon. Dus dacht ik bij mezelf, misschien kan ik dat ook!
Dan nog bedenken wat. Ik wilde een beetje origineel zijn, want Deathwing en Moonkins had ik al voorbij zien komen. En toen dacht ik er aan.
Binnenkort komt er een nieuwe uitbreiding van het spel, en komt er een nieuw mannetje bij. De Pandaren. En hoe je het ook went of keert, voornamelijk toch wel: Pandaren monks.
De Pandaren monk uit World of Warcraft
Dus ik ging aan de slag. Een aantal basis dingen opgezocht, zoals, hoe het beste voetjes maken, een leuk snuitje enzovoort. Maar er zat meer werk in dan ik voornamelijk dacht! Je vind namelijk wel voorbeelden van voetjes, en oortjes, en snuitjes, maar dat past niet samen! Je moet het passend maken, en daar zit best wat rekenwerk, proberen, uithalen, opnieuw proberen etc. in!
Ik heb het wel allemaal meteen opgeschreven, mocht ik het dan nog eens willen maken, hoef ik dat niet allemaal te doen!
Mocht iemand dus het patroon ook willen, stuur me een mailtje, dan stuur ik hem wel op. Het is wel mijn aller eerste zelf geschreven patroon, dus ik hoop dat hij duidelijk genoeg is voor iedereen :)

Toen ik het lijfje en het hoofd af had wilde ik hem eigenlijk al wegleggen. Hij zag er lang niet uit zoals ik hem in mijn hoofd had. Gelukkig heb ik een vriend die dan zegt: Ja, ik kan me niet inbeelden dat iets er leuk uit ziet als het geen armen heeft. Maak gewoon de armen, en zie dan of je verder gaat of niet.
En zo gezegd zo gedaan. Met armen en haar zag ze er al stukken beter uit! En kon ik beginnen met de versieringen. Dat was nog niet zo makkelijk. Mijn enige borduurervaring is kruissteek. Dus wat youtube bekeken, en toch maar iets proberen.
Het resultaat vind ik voor een eerste keer echt goed meevallen! Als je van dichtbij kijkt ziet het er niet zo professioneel uit, maar wie kijkt er nu van dichtbij :) en dan nog: ik ben niet professioneel! :D

Maar hier is het resultaat! Ik ben er zelf erg trots op!

Nogmaals: Als je hem zelf ook wilt maken, stuur me een mailtje, dan stuur ik het patroon op. Wel heb ik dan graag dat ik na afloop een foto krijg, zodat ik kan zien hoe anderen hem gemaakt hebben :)

Ps. De Engelse versie heb ik nu op Ravelry staan en kan je hier downloaden. Wil je de Nederlandse liever, stuur dan toch dat mailtje maar ;)


maandag 10 september 2012

Poesje

Ik had ook nog een poesje beloofd aan mijn nichtje. Dus sloeg ik mijn boek open. In het boek Schattige huisdieren haken staan 2 poezen, maar de kitten leek me het leukst.
Ik had nog een pluizige wol van de zeeman liggen dus dacht ik dat dat wel genoeg ging zijn. Maar eenmaal bezig bleek ik toch niet genoeg te hebben. Maar ook kwam ik in het patroon iets tegen dat ik niet volledig snapte.
Het lijf eindigde plotseling in een ronde van 45 steken. Dan staat er bij de afwerking dat ik die dicht moet naaien. Nu ben ik nog maar een beginnend haakster, en dit snapte ik echt niet. Als ik hem dubbel vouw en vast naai, lijkt het helemaal niet meer op een kat. Deed ik dit op de manier dat je de draad door elke voorste lus haalt, en dan aantrekt ging het te hard golven omdat de opening gewoon TE groot was.
Toen zei iemand op het forum dat je het hoofdje er tegen moest haken. Oke, dacht ik, op zich een goede oplossing, dat probeer ik. Maar toen ik dat deed viel het hoofdje er naar mijn idee te ver in, waardoor het er helemaal niet mooi uitzag.

Nu had ik sowieso te weinig wol, dus die middag naar de zeeman om nieuwe te halen. Hadden ze natuurlijk die kleur niet meer!
Dus andere kleur gekocht, maar nu ik toch opnieuw moet beginnen dacht ik, ga ik meteen het andere poezenpatroon maken!
Dat begon stukken beter! Het lijf werd gewoon afgewerkt, kop in orde. En toen de poten en de staart... Het lief was gigantisch geworden, maar de poten zouden maar heel erg klein zijn. Dit vond ik niet zo leuk staan, dus heb ze iets langer gemaakt. Ook heb ik ze onder het lijf gezet, omdat als ik ze ernaast deed zoals in het patroon (dus een liggende kat) leek het let of ze was overreden :).

Al met al is het op zich een schattig beest geworden, maar toch niet helemaal naar mijn zin.

Het resultaat:
 Poesje (schattige huisdieren haken)

Heb ik nu dan uiteindelijk tijd om iets voor mezelf te maken? ;)

woensdag 5 september 2012

Egel speldenkussen

Na weer voor de zoveelste keer alle spelden mogen opruimen omdat het doosje omviel, heb ik dan toch besloten een kussentje te haken.
Ik had ergens op het internet al een egel speldenkussen gezien, en dit leek me een geweldig idee. Een egel prikt namelijk in het echt ook :)
Even op het internet een patroon gezocht. Maar er zijn zoveel lieve egel patronen dat het wel moeilijk was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kleinste. Ik las namelijk dat iemand een egel had gehaakt die een 15 cm groot werd met haaknaald 3.5. En aangezien de bruine wol die ik nog had liggen gehaakt moest worden met haaknaald 3.5 zag ik dat niet zitten. 15 cm is iets te groot naar mijn idee :) Zoveel spelden heb ik niet.

Maar ik kwam een leuk klein egeltje tegen op ravelry.

Haaknaald gepakt, draad gepakt, en nog geen uur later had ik een speldenkussen! Het was echt heel snel en heel makkelijk.

Dit is het resultaat:
Een klein egeltje (gratis patroon hier)


En hier dezelfde egel, maar nu met de spelden erin

Nu kan ik tenminste mijn poes waar ik aan begonnen was afmaken zonder bang te zijn weer kruipend door de hele kamer te moeten gaan. :)

maandag 3 september 2012

Aapje

Omdat ik nu gelukkig een vriend achter me heb staan die me een beetje in het gareel houd, ben ik begonnen voor het aapje dat ik nog aan iemand beloofd had.
De kleur zoeken was nog een heel gedoe. Echte wolwinkels hebben ze bij ons niet in de buurt, dus zijn we naar Baarle gereden, want daar zag ik dat ze een hobby winkel hadden.
Daar aangekomen bleek dat een best klein winkeltje, waar ze van alles in hebben gestoken! Erg leuk, maar wel krap :)
Ze hadden er ook heel veel wol, maar bruin bleek een lastige kleur. Althans, een soort bruin die ik zocht. Uiteindelijk heeft de lieve mevrouw daar een zakje met uitverkoop kleuren open gedaan om ons 1 bol bruin te verkopen. (ze zaten in een zak met 5 bollen van 100 gram, en in alle boekjes die ik tot nu toe heb... ZO veel bruin wordt er nu ook niet gebruikt) Ook gelijk een haaknaald gekocht, als je dat zo een beetje verspreid dan voel je dat minder in de portemonnee ;)

Het aapje op zich was best makkelijk te haken. Ik gebruikte het patroon uit Amigurumi & more.

Wel heb ik nog getwijffeld over het wel of niet vullen van de pootjes en staart. In het boekje staat namelijk niets over vullen, maar ik heb hem wel met een iets dikkere draad gehaakt, dus alles is wat groter.
Uiteindelijk heb ik de pootjes gevuld, maar de staart niet. Zo is de staart wat buigzamer en de pootjes stevig.

En hier is het resultaat:
Het schattige aapje (Amigurumi & more)

Nu ga ik nog een poesje maken voor mijn nichtje, en dan kan ik weer wat voor mezelf maken! (als er niet ondertussen weer een "bestelling" binnen komt :) )