vrijdag 1 februari 2013

Regenboogbeker en koala nummer 3!

Omdat ik die kerststal eigenlijk al pas een keer helemaal heb gehaakt doe ik hem nu in stukjes, zodat het toch een beetje leuk blijft om te doen, en dat gaat eigenlijk redelijk goed vooruit. Ze zijn al sneller klaar dan de eerste ;) maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan het feit liggen dat ik er ondertussen al wat beter in aan het worden ben.

Ik heb hier de engel, de ezel en een schaapje af. Er ligt nog een halve os op mijn bureau, maar ik was de beestjes even beu. Die kleine mannetjes is al priegelwerk, maar die 4 pootjes, 2 oortjes enz per beestje is helemaal pas priegelwerk :)

Nadat ik de beker voor mijn neefje af was kon mijn nichtje natuurlijk niet achter blijven. Omdat ze dol is op tekenen (en niet alleen dol op, ze kan het ook nog eens ERG goed!) wilde ze graag een beker met veel kleurtjes.
Dat leek mij niet zo moeilijk, en inderdaad, de beker was redelijk snel klaar. Gewoon veel af en aanhechten eigenlijk ;)

Hier het resultaat:
Ook deze hoes werkt in het principe van de hoes die eerder op mijn blog al uitgewerkt staat, alleen hier haak je heen en terug, en dan hecht je af, om de nieuwe kleur aan te hechten en daar 2 rijen mee te haken.

Omdat ik in mijn hoofd met een erg leuk idee zat om eventueel te gaan proberen te verkopen, maakte ik direct daarna deze hoes:
Ik heb dit gewoon uit mijn hoofd gedaan en ben er erg trots op! Deze is naar mijn schoonmoeder gegaan omdat die dol op varkens is, maar ik ben zeker van plan om eens te kijken of het ook daadwerkelijk verkoopt. Ik heb hier in Belgiƫ of Nederland namelijk nog nooit van zulke bekerhoezen gehoord, ik kwam ze tegen op een Amerikaanse website, en het leek me gewoon erg leuk, en dat is het ook!

Ook heb ik afgelopen week deze koala gehaakt, met hartje dit keer, voor valentijn. Ondanks dat dit voor een tweede keer was viel het eigenlijk wel mee. Je blijft toch dat leuke gevoel krijgen dat je iets moois maakt met gewoon een bol wol. 
Nog een goede tip voor iedereen die niet graag met pluis garen haakt: Je kan het garen (acryl en wol, dit werkt niet met katoen) ook borstelen met een hondenborstel. Als je gewoon het gehaakte beestje borstelt krijg je gewoon een pluizig uiterlijk. Wil je lange pluis (zoals in de oren van de koala), knip dan draadjes af, en knoop die door de gaatjes van het beest,en borstel ze dan helemaal uit. Super gemakkelijk, en geen gepruts meer met harige wol!1 opmerking:

  1. Jij bent ijverig geweest. zien er leuk uit. Die koala is wel heel mooi gelukt met het pluizig haar.

    BeantwoordenVerwijderen