dinsdag 26 februari 2013

Aapje Jip

Laatste vroeg mijn zus of ik voor haar een aapje en een nijlpaard kon haken. Geen enkel probleem dacht ik. Ik had nog een leuk aapje in het boekje gehaakte beestenboel.
Zo gezegd zo gedaan, eerst nog wol zoeken, want bruin is nu best een vervelende kleur om te vinden, maar we moesten toch nog naar baarle, dus dan maar gelijk even de hobbywinkel induiken.

Een mooie kleurencombi gevonden (moest namelijk licht bruin, donkerbruin en geel hebben) en aan de slag.

De vingertjes waren in het begin wel even lastig en een super gepriegel, maar uiteindelijk viel dat wel mee, maar die banaan! Ik heb hem echt een paar keer half uit elkaar moeten halen want bij 1 rij kwam ik er gewoon echt niet uit! Ik moest heen en weer gaan en telkens 1 verminderen tot ik 12 steken over had, maar dan zat ik binnenstebuiten verder te haken! Dat kon toch niet de bedoeling zijn leek mij. Een paar keer opnieuw gehaakt, een keer uitgerekend, en nee, ik kwam niet goed uit. Dan maar het begin anders begonnen, in plaats van beginnen met een losse en keren, begon ik gewoon recht, en dat werkte. Was wel even bang dat de kromming dan misschien aan de verkeerde kant kwam, maar dat bleek niet het geval.

En zie hier het resultaat:


Ben blij dat het aapje af is, weet niet of ik hem nog een keer ga maken, De tweede keer zal waarschijnlijk beter gaan, maar nu toch even terug naar wat makkelijkere patroontjes ;) Zal eens zien hoe de nijlpaard me bevalt. Ik ga deze nijlpaard haken, dit is een gratis patroon op ravelry.


6 opmerkingen:

 1. Maar hij is wel heel goed gelukt. Mooi gemaakt hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ben er uiteindelijk ook wel tevreden over, maar het was gewoon wat lastiger dan ik gewend was :)

   Verwijderen
 2. Aahhh hij is onwijs leuk!
  Maar ik heb het ook heeeeel vaak dat ik met de patronen die ik gebruik niet uitkom, ik maak/verzin er dan altijd zelf wat bij, maar het is heel vervelend ja.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, het lastigste is voornamelijk dat ik eerst een tijd denk dat ik iets verkeerds doe, en het dus een aantal keer opnieuw doe, voor ik gewoon besef dat als het na al die keer niet goed uitkomt, ik het beter op een andere manier kan doen ;)

   Verwijderen
 3. Hij is zo ontzettend gaaf, het gaat nog moeilijk worden om hem weg te geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hehe, ja dat is aan jou, maar ik ken het probleem hoor ;)

   Verwijderen