donderdag 9 augustus 2012

Begin tot nu toe!

Begin tot nu! 

Ik ben nu pas met mijn blog begonnen, maar haak al een paar maanden. Vandaar dat deze eerste post een beetje lang is. Ik behandel hier in het kort wat ik allemaal gedaan heb. Ook de foto's zijn enkel van de resultaten, omdat ik alleen foto's van resultaten heb. Ik heb er nooit aan gedacht een blog te beginnen. Dit is dus een lange tekst wat een aantal maanden overlapt, maar het plan is om vaker iets kleins erop te zetten. Bij alle foto's zal ik erbij zetten waar ik het vandaan heb. Als het een gratis patroon is zal ik er een link bij zetten naar het desbetreffende patroon. Maar helaas (mwa, helaas is dat niet, maar helaas voor jullie jammer genoeg wel) heb ik ook boekjes gekocht. Ik kan patronen uit de boekjes niet delen, dus hierbij zal ik gewoon tussen haakjes erbij vermelden uit welk boek het komt. 

Veel leesplezier! 

In mei dit jaar ben ik dan uiteindelijk begonnen met haken. Ik was op en feestje, waar een vriendin van me bezig was met een omslagdoek te haken. Dit zag er erg leuk uit, dus besloot ik het ook eens te proberen.
Ik had het nog nooit gedaan, en breien... nou... Ik denk dat mijn sjaal de 10 centimeter heeft gehaald waarna ik hem met gaten en al opzij heb gelegd en er niet meer naar omgekeken heb ;)

Maar dit ging nog redelijk goed!

Eenmaal terug thuis wat wol gekocht, een haaknaald van mijn schoonmoeder geleend, en aan de slag. Het werd een simpele halve granny square omslagdoek. En raar maar waar: Hij kwam af! Niets te: "na 10 centimeter weg gegooid uit frustratie" neenee, met behulp van wat mijn vriendin me had uitgelegd, en wat youtube filmpjes ter verfrissing, lukte het gewoon!

Het resultaat:
 
Hierna op het internet op zoek naar andere dingen die ik kon haken. En wat ik toen gevonden had... ik denk dat dat er vooral voor heeft gezorgd dat ik nu verslaafd ben :)
Amigurumi's! Kleine knuffeltjes haken. GEWELDIG!

Dus Hup! Naar de winkel. Een leuk boekje gekocht bij de boekenvoordeel "schattige huisdieren haken", bij de zeeman wat wol gekocht, bij de hobbywinkel oogjes en vulling, een andere haaknaald bij mijn schoonmoeder geleend ;) en daar ging ik.
Ok, dit was iets meer prutswerk. Heb wat meer moeten uithalen, wat meer youtube filmpjes opgezocht, maar na wat priegelwerk had ik diezelfde avond een klein varkentje af. Dat varkentje zelf vond al snel een huisje om te wonen, want mijn schoonmoeder was maar al te blij! Ik ook, dat ik die haaknaalden kon lenen!

Het varkentje (schattige huisdieren haken):

Toen wilde ik iets kleins maken voor mijn neefje. Hij is gek op dinosaurussen en draken, en nu stond in dat boekje ook een draak! Ok, ik vond het persoonlijk meer op een zeepaardje lijken, maar hij vond hem leuk, en wilde hem graag in rood met blauw. Ik aan de slag, het ging al iets beter dan het varkentje, maar toch nog niet echt super goed :) Het minderen deed ik op de manier dat daar aangegeven was, maar dit gaf zulke rare plekken, dat het eerste lijfje dat ik gemaakt had, eindigde als speelgoed voor de kat. (waar ze wel super bij mee was! Geen idee waarom, maar ze speelde er graag mee, tot het plots kwijt was) Het tweede lijfje was al iets beter, maar nog altijd niet zoals op de foto. Ja, ik was net begonnen, dus perfect kan het niet zijn, maar ik ben een perfectionist, dus ja, ik zat er wel mee. Veel oefenen dus nog!

Het draakje (schattige huisdieren haken):
Toen ik mijn neefje wat later zag en het hem gaf was hij SUPERBLIJ! Dat is toch het leukste wat je je kan inbeelden... Iets maken (in deze tijd, waar de meeste kinderen niet eens dankbaar zijn als ze zo'n peperdure spelcomputer krijgen) en dan zien dat ze er zo blij mee zijn! Daar doe je het voor! Daar voel je je gewoon goed bij :)

Nu had ik ondertussen ook nog iets gemaakt voor mijn nichtje. Die had laten vallen toen ze mijn boek zag, dat dat vogelbekdier, best in een "perry" (tekenfilm figuur) te veranderen is. Dus ik ging het proberen. Ik had expres niets gezegd, dan is het niet zo'n grote teleurstelling als het niet lukt. Thuis, eens zien wat voor wol ik had, "perry"-groen had ik niet, dus zou het meer een krokodillen-groen worden. Maar ach, ook leuk toch?
Het beestje zelf was zo moeilijk niet. Even opzoeken hoe je van kleur kon veranderen, want dat had ik nooit gedaan, maar er zijn zulke lieve mensen die allemaal instructies op youtube zetten! Echt super bedankt!
Dus het beestje andere kleuren gegeven, witte knopen gebruikt als ogen, in plaats van de oogjes die ik had gekocht. Perry heeft namelijk vrij grote witte ogen, dus kleine zwarte hadden er niet leuk op gestaan.
Maar dan... Perry heeft een hoed... En het vogelbekdier in het boekje "schattige huisdieren haken" niet. En ik vond het op zich al wel mooi worden, maar het was nog geen Perry! Hij moest een hoed hebben!
Wat op het internet rondgesnuffeld, maar alles is zo groot. en Perry was zo klein. dus dan maar mijn fantasie de vrije loop laten en HOPEN dat het een beetje op een hoed ging lijken. En warempel! Het lukte! Ik kreeg gewoon vanaf de eerste keer een hoed! Ik schrok er zelf van, en toen ik die hoed op zette, vond ik het toch een best goed gelukte Perry!

Perry (vogelbekdier uit schattige huisdieren haken):Ondertussen had ik bij bol.com al een tweede boekje gekocht, om wat grotere diertjes te hebben, zodat het iets minder priegelwerk zou worden. Het werd het boekje "amigurumi & more". 
Hier zag ik een schattig vosje, wat niet zo moeilijk zou zijn. 2 stippen, in plaats van de 3 voor de giraffen (die ik ook wel heel erg graag wil maken. ik ben namelijk gek op giraffen!)
Dus voor mijn andere nichtje, die al iets ouder is, maakte ik dit vosje. Oranje had ik niet, en kon me ook niet herinneren dat ze die bij de zeeman hadden, dus ging ik eens online kijken. En op een tweedehands site bood iemand (die ook haakte) een heleboel bollen katoen/wol aan. Sommige nog volledig, andere al wel gebruikt, maar zeker nog genoeg. En hier zat oranje tussen. Nu is het altijd wel handig om verschillende soorten en kleuren in huis te hebben, dus wij er naartoe, en 2 zakken gekocht. 
En aan de slag!
Op zich viel het vosje wel mee, maar zijn bek! Ik denk dat ik precies gedaan heb wat er stond, maar ik kreeg meer een "ying-yang" mond, dan zo'n rechte als in het boekje stond. Maar het was zo'n rot werk, telkens die kleuren af en aanhechten, dat ik me maar tevreden stelden met een scheve bek. Niemand is nu eenmaal symmetrisch :) Ondertussen had ik gelukkig al wel een tip gevonden over het minderen. Het "onzichtbaar minderen" (engels filmpje). En dit geeft inderdaad een veel beter resultaat! Veel minder bobbelig. 
 Vosje Josje (amigurumi & more):

Dat ik knuffels aan het haken was ging al snel de ronde, en toen kwam het dochtertje van de zus van mijn schoonzus heel voorzichtig een verlegen vragen of ik een vlinder voor haar wilde haken. Natuurlijk wilde ik wel een vlinder voor haar haken! Ik had nu verschillende kleuren wol, dus ik kon meteen aan de slag. De vlinder was (zeker na het vosje) erg gemakkelijk, en was dan ook redelijk snel klaar! 

Vlinder (schattige huisdieren haken):

En toen werd het juni... De maand van de geslaagden, en we hadden er twee in de familie! Mijn zusje, en mijn nichtje. Aan de slag dus! Ik ging op zoek naar een leuk patroontje voor iemand die geslaagd was. Niets in mijn boekjes, maar daar heb je internet voor. Ik kwam terecht bij "all about ami". Een leuk beertje met een hoedje en een diploma. Maar wel in het engels. Vast wel te vertalen, een klein schemaatje afgeprint met de vertalingen erbij en aan de slag!
Het lukte best redelijk, ik had geen vilt, dus heb het snuitje er maar gewoon op geborduurd, en er is denk ik iets mis gegaan met het nekje (ik heb een nek, het patroon niet) maar ik vond het er nog wel leuk uit zien! Een beer met een nek, waarom ook niet! Twee keer maken, in twee verschillende kleuren. De laatste was wel maar net op tijd af! Diezelfde ochtend alles nog in elkaar gestoken en ik had net alles klaar toen we moesten vertrekken :)

Geslaagd(e) beertjes (gratis patroon):
 

Ze waren er beide superblij mee!

En dit was het dan even voor nu. Ik heb nog een aantal dingen liggen die nog niet af zijn (ja ik ben chaotisch, ik zie zoveel leuks, dan wil ik aan zoveel beginnen! en dan vergeet je het afmaken ;) )

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dit te lezen, en jullie terug komen voor mijn volgende berichtjes. Ik zal zo volgende keren wat korter houden ;) Maar dat zal sowieso wel lukken als ik wat vaker post.

Veel plezier en tot de volgende keer!

1 opmerking:

  1. Ik heb de eer jou 1ste volger te zijn, veel succes en al mooie dingen gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen