vrijdag 17 augustus 2012

Roodkapje tas

Zo, uiteindelijk! De tas is af.
 Het roodkapje tasje: eindresultaat!

Dat was nog een heel gedoe. De tas zelf begon te groot te worden voor de rits, dus gevolg: stuk uithalen en smaller maken. Maar: dat kwam niet goed uit met de stippen, je ziet het wel een beetje, maar er zat gewoon al zoveel werk in, ik liet het maar gewoon zo ;)
Ook de achterkant van roodkapje heb ik uitgehaald en opnieuw gehaakt. De ovaalvormige achterkant werd een beetje erg hoog om roodkapje te "omlijsten" en ik vond de tas zo eigenlijk al groot genoeg. Met een vierkant werd hij wat kleiner, en paste het perfect.

Na het haakwerk kwam het lastigste gedeelte. De voering.
Omdat het namelijk een tas met stippen is, zitten er allemaal losse draden vanachter (heb niet afgehecht en aangehecht, maar gewoon de draad "laten hangen en terug oppakken"). Daar moet dus een voering in als je niet wil dat alle spulletje daartussen verstrengeld raken.
Nu had ik een tijd geleden een klein reis-naaimachientje gekocht om destijds speelgoed voor mijn ratjes te naaien. Ondertussen al vergeten dat ik toen de naaimachine van mijn schoonmoeder uiteindelijk gebruikte omdat het een rotding was, begon ik met frisse moed aan de voering. Nog NOOIT gedaan, nooit ergens een rits in moeten maken, maar bij de patroon van de tas stond ook een uitleg voor een voering met rits. Dus, aan de slag.

Al snel kwamen de herinneringen van het rattenspeelgoed boven en begon ik me extreem te frustreren!
Om de haverklap de draad opnieuw insteken, de onderspanning was nooit goed. Gevolg: het ziet er niet uit :p
Maar, dacht ik, dat zit toch lekker aan de achterkant (binnenkant, het is maar hoe je het bekijkt) ik laat het zo! Het is veel te warm om dat allemaal netjes met de hand te doen, het zit vast, en niemand ziet het :p

Dus zo gezegd zo gedaan.
Toen Roodkapje aan mijn tas bevestigd. Dacht: oh dat gaat wel makkelijk zijn, gewoon erop vast maken. Maar dat bleek lastiger dan ik dacht. Vooral omdat het een tas is met een relatief smalle opening. Het werd dus best wringen, en moest zelfs een stuk los maken omdat ik per ongeluk door de lus (lees hierboven over de stippen)van de achterkant gegaan was :) Ja, dan kan je niet veel in je tas steken, als je de voor en achterkant aan elkaar vast naait :)
Voering daarna met de hand aan mijn haakwerkje genaaid (wat eigenlijk stukken beter ging dan met de naaimachine in elkaar zetten :s)

Als laatste de paddenstoel aan de rits bevestigd, en uiteindelijk toch trots op het resultaat! Ik weet alleen 1 ding: Naaien laat ik voortaan wel achterwege, ik blijf wel bij het haken :p Of ik zou een betere naaimachine moeten hebben, maar zo'n reis exemplaar is niet te doen!Nog wat foto's:
 Dit is de achterkant, het gratis patroon van de tas is hier te vinden.
Het bewijs dat ik effectief een werk gehad heb aan de voering en de rits ;) Maar voor een aller eerste keer ben ik best tevreden.


5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige tas van Roodkapje.
  Groetjes Hetty van hobbydoos.
  Mijn naam daar is Hetteke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wilma ik vind je tas helemaal geweldig en goed geluk hoor, je mag trots zijn op jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilma, ik vind je tas ook echt geslaagd..!!!!!!
  groetjes Geesje...H-doos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoihoi,
  per toeval kom ik op je blog! wat een geweldig lief roodkapje tasje... ik ben een beginnende haakster dus ik begin eerst met de rood met witte stippen... is er ook een patroon voor de roodkapje?
  groetjes.
  belinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi belinda, het patroontje van roodkapje kan je hier vinden: http://www.ravelry.com/patterns/library/little-red-riding-hood-bookmark
  ik heb de kleurtjes een beetje aangepast, maar met deze zou het moeten lukken. Heel erg veel plezier met het haken!

  BeantwoordenVerwijderen