woensdag 5 september 2012

Egel speldenkussen

Na weer voor de zoveelste keer alle spelden mogen opruimen omdat het doosje omviel, heb ik dan toch besloten een kussentje te haken.
Ik had ergens op het internet al een egel speldenkussen gezien, en dit leek me een geweldig idee. Een egel prikt namelijk in het echt ook :)
Even op het internet een patroon gezocht. Maar er zijn zoveel lieve egel patronen dat het wel moeilijk was. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de kleinste. Ik las namelijk dat iemand een egel had gehaakt die een 15 cm groot werd met haaknaald 3.5. En aangezien de bruine wol die ik nog had liggen gehaakt moest worden met haaknaald 3.5 zag ik dat niet zitten. 15 cm is iets te groot naar mijn idee :) Zoveel spelden heb ik niet.

Maar ik kwam een leuk klein egeltje tegen op ravelry.

Haaknaald gepakt, draad gepakt, en nog geen uur later had ik een speldenkussen! Het was echt heel snel en heel makkelijk.

Dit is het resultaat:
Een klein egeltje (gratis patroon hier)


En hier dezelfde egel, maar nu met de spelden erin

Nu kan ik tenminste mijn poes waar ik aan begonnen was afmaken zonder bang te zijn weer kruipend door de hele kamer te moeten gaan. :)

3 opmerkingen:

  1. pas maar op dat de poes niet met je egeltje gaat spelen. Het egeltje is echt schattig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk egeltje heb je gemaakt. Met spelden vind ik hem wel leuker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat vond ik zelf ook. Als het niet voor spelden was had ik waarschijnlijk ook zo'n "harige" wol gebruikt. Een egel moet namelijk stekels hebben :)

    BeantwoordenVerwijderen